top of page

Dr. Cengiz ÜZÜN, Yrd. Doç.

 

 

Kişisel ve Kurumsal İletişim Stratejileri Uzmanı

EÄŸitim, Yönetim, GeliÅŸim Mentoru ve Danışmanı

Profesyonel Konuşmacı ve Eğitmen

 

 

Ä°stanbul’da doÄŸan eÄŸitimci, ilk üniversite eÄŸitimini Universität Hamburg Ingenieur Schulen bölümünde tamamladı.

 

Türkiye’ye döndükten sonra Ege Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi (Muhasebe).

 

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kitle Ä°letiÅŸimi - Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda Ä°letiÅŸim Sanatları üzerine Yüksek Lisans;

 

Aynı üniversitede Halkla Ä°liÅŸkiler Ana Bilim Dalında, Stratejik Yönetim ve Halkla Ä°liÅŸkiler konusunda Doktora çalışmalarını tamamladı.

 

1991 yılında yurt dışında “EÄŸiticilerin EÄŸitimi - YetiÅŸkinlerin EÄŸitimi” konusunda eÄŸitim alarak kiÅŸisel ve kurumsal eÄŸitim çalışmalarına baÅŸladı.

 

Ä°letiÅŸim Psikolojisi alanında da doktora düzeyinde çalışmalarda bulundu ve bu çalışmaları halen devam etmektedir.

 

NLP, Oto Hipnoz, Hipnoz, Meditatif Çözümlemeler, Psikolojik Çözümlemeler, Semiyotik Çözümlemeler, KiÅŸilik Analizleri, Beden Dilinde Mikro Çözümlemeler, Bilinçaltı ve Beyin, çalışma alanları içindedir.

 

Cengiz Üzün ayrıca, çok sayıda kongre, sempozyum ve panelde konuÅŸmacı ve çalıştay yöneticisi olarak görev yapmış, yüzlerce konferans ve söyleÅŸiye konuÅŸmacı olarak katılmış ve televizyon programları hazırlayıp sunmuÅŸtur.

 

 

 

 

 

40 yıllık çalışma yaÅŸamının 25 yılı profesyonel yönetici olarak geçti ve…

 

Besin Entegrasyon AÅž’de (Yu-Pi Tavukçuluk) Genel Müdürlük 

 

Ä°zmir Holding’de Personel MüdürlüÄŸü

 

Atlantis Ä°letiÅŸim Åžirketler Grubu’nda (Halkla Ä°liÅŸkiler, Reklamcılık, Loby, Siyasal Reklamcılık, Üretim ve Ä°hracat Åžirketleri) Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı (CEO)

 

BaÅŸbakanlık Hazine ve Dış Ticaret MüsteÅŸarlığı’nda Danışmanlık

 

Prizma Yönetim Danışmanlık ve EÄŸitim AÅž’de (Ä°zmir’de Ä°lk, Türkiye de Ä°kinci Profesyonel Kurumsal EÄŸitim Ä°ÅŸletmesi) Kurucu BaÅŸkanlık

 

Ä°zmir KarabaÄŸlar Belediyesi’nde BaÅŸkan Yardımcılığı (2009 - 2014) 

 

DEÜ Kurumsal Ä°letiÅŸim ve Üniversitelerarası Ä°liÅŸkiler KoordinatörlüÄŸü (2008 – 2017)

 

Ä°zmir Üniversiteleri Platformu Genel KoordinatörlüÄŸü - Rektörler Yürütme Kurulu ÜyeliÄŸi (2008 – 2017)

 

Dokuz Eylül Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi (Yrd. Doç.) (1994 - 2017) 

 

1984’ten bu yana deÄŸiÅŸik üniversitelerde dersler veren Cengiz Üzün, 1994 yılında bir davet üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geçmiÅŸ ve aynı üniversitede öÄŸretim üyesi (Yrd. Doç.) olarak görev yaparak, 2017 Åžubat ayında kendi isteÄŸiyle kurumdan ayrılmıştır.

 

Kendisi, Ampersand Akademi kurucularından olup CENGÄ°Z ÜZÜN markasıyla KiÅŸisel GeliÅŸim, KiÅŸisel ve Kurumsal Ä°letiÅŸim, Yönetim konularında Profesyonel KonuÅŸmacı, EÄŸitmen, Mentor ve Danışman olarak ülke genelinde faaliyet göstermektedir.

 

Cengiz Üzün ayrıca, çok sayıda kongre, sempozyum ve panelde konuÅŸmacı ve çalıştay yöneticisi olarak görev yapmış, yüzlerce konferans ve söyleÅŸiye konuÅŸmacı olarak katılmış ve televizyon programları hazırlayıp sunmuÅŸtur.

 

Danışma ve DeÄŸerlendirme Kurulu Üyelikleri, Yayın Komisyonu ÜyeliÄŸi ve Dergi TemsilciliÄŸi (Tanıtım Dergisi), KöÅŸe Yazarlığı diÄŸer faaliyetlerindendir.

 

 

 

Alanları:

 

KonuÅŸma Ä°majı - Hitabet Sanatı, Beden Dili, Diyalog Yönetimi - Ä°letiÅŸim Yönetimi, Ä°letiÅŸim Psikolojisi, GeliÅŸim Psikolojisi, Özgüven Yönetimi, Stres Yönetimi, Zaman Yönetimi, Reklam - Siyasal Reklam, Halkla Ä°liÅŸkiler - Kurumsal Ä°letiÅŸim, Stratejik Yönetim ve Ä°letiÅŸim, Liderlik, Åžikayet Yönetimi, Kiriz yönetimi, Yaratıcılık ve Ä°novasyon, EÄŸiticilerin EÄŸitimi, Çatışma Yönetimi ve benzeri konulardır.

 

Cengiz Üzün, 1987 yılından bu yana kiÅŸi, kurum ve kuruluÅŸlara eÄŸitim, yönetim, geliÅŸim mentorluÄŸu ve danışmanlığı yapmakta, seminerler ve konferanslar vermektedir.

 

KiÅŸi, kurum - kuruluÅŸ ve birçok sivil toplum örgütlerindeki konferansları ise ülke genelinde devam etmekte ve ayrıca konuÅŸma, konuÅŸma korkuları ve özgüven üzerine grup çalışmaları yapmaktadır. 

 

Bugüne kadar; Hitabet Sanatı alanında 15.000 katılımcıya ulaÅŸarak bu alanda marka haline gelmiÅŸtir. Tüm eÄŸitim ve konferanslarındaki toplam katılımcı sayısı, 640.000’in üzerindedir.

 

“Kar Amacı Gütmeyen KuruluÅŸlar ve Halkla Ä°liÅŸkiler” ve “Stratejik Yönetim ve Halkla Ä°liÅŸkiler” isimli iki kitabı basılmıştır. “Torik mi, Retorik mi? / KonuÅŸma Ä°majını GeliÅŸtirme”, “Arada ‘R’ Var / Diyalog Yönetimi” ve “SunuÅŸun Üç MeleÄŸi” isimli kitapları baskıya hazırlanmaktadır.

 

Cengiz Üzün’ün Üyesi OlduÄŸu Sivil Toplum Örgütlerinden Bazıları:

 

  • KarabaÄŸlar ÇalıkuÅŸu Rotary Kulübü (Kurucu BaÅŸkan)

  • Ä°HÄ°D - Ä°zmir Halkla Ä°liÅŸkiler DerneÄŸi (Kurucu Üye)

  • Ulusal KonuÅŸmacılar BirliÄŸi

  • Ege Akdeniz Hizmet Vakfı (Kurucu Üye)

  • Ä°KSDER - Ä°zmir Kültür ve Sanat DerneÄŸi

  • Türkiye Motosiklet Federasyonu, Chopper DerneÄŸi

bottom of page